WOORD VAN DE VOORZITTER

Beste leden,

               Dat de “lentes” niet op elkaar lijken, weten we ondertussen door het gure weer dat we hebben getrotseerd. Een goed voelbare noordwestenwind heeft de temperaturen aan onze kust flink doen dalen en daarbij heeft hij hulp gekregen van een grote portie regen. Het was tijdens de “Giro” een gevecht tegen wind en regen met als gevolg spectaculaire valpartijen. Corona dook alweer op en had een invloed op het deelnemersveld. 43% van de deelnemers hebben Rome niet gehaald. In mei hebben we, qua neerslag, alle records gebroken, terwijl het zuiden van Europa, Spanje en Frankrijk, afstevende op een droogte met catastrofale gevolgen voor mens, dier en landbouw. Op het einde van de maand kregen deze streken te veel regen met zware overstromingen tot gevolg.

               In het Oosten van de Europa wordt de strijd zonder pardon voortgezet. Maar stilaan is er kritiek via diverse kanalen te horen. Zo heeft tijdens het Russisch Paasfeest de “Patriarch van Moskou” opgeroepen tot het stoppen van dat zinloos bloedvergieten. De grote buren van Rusland, China en India, zijn bezorgd over de volgende stap in het conflict. De Russische bevolking zien hun zonen vertrekken en niet terugkeren. Ondertussen wordt Oekraïne verstrekt met vliegtuigen en zeer technische luchtdoelafweersystemen. Waar gaat dat stoppen.

               Bij ons gaat het leven zijn normale weg. Wij hebben afscheid moeten nemen van “Willy De Troy”, een trouwe lid, die de meeste van onze activiteiten volgde. Hij werd in intieme familiale kring begraven. Onze leden wensen U “de eeuwige rust” toe              

               Op paasmaandag waren sommige leden present op de jaarlijkse vissershulde te Oostende, een plechtigheid die ons niet onberoerd laat. Niet alleen een televisieprogramma behandelde het harde leven van de vissers, maar het “monument van de zeelieden” doet ons terugdenken aan zij die hun leven lieten op zee, opdat wij kunnen genieten van hun vangsten. Dit alles werd traditioneel voorafgegaan door een heilige mis in de Petrus Pauluskerk. En de plechtigheid aldaar eindigde met het zingen van het “Petrus lied”.

               Verschillende muziekliefhebbers hebben de oproep van onze vicepresident beantwoord met een deelname aan de “Musical Red Star Line”. In totaal waren ze met 26 die, na een maaltijd, genoten hebben van het muzikaal geheel. Bij hun terugkeer waren ze tevreden over hun participatie. Via deze weg wensen ze Armand te danken voor de organisatie.

               Iedereen van ons is op de hoogte van de prestaties van onze vrouwen- en mannenploeg “Bowling”. Wel, op 08 juni zijn we uitgenodigd om ons te meten met de collega’s van de kring LEUVEN in hun stad.  Een eerste wedstrijd, nog voor corona, gepland te OOSTENDE werd door onze spelers verloren. Armand heeft inmiddels zijn spelers kunnen oppeppen om ditmaal de wedstrijd te winnen. Dit gebeuren is een mooi voorbeeld van samenwerking tussen verschillende kringen in de schoot van de KVOO. Als voorzitter ben ik verheugd met dit initiatief.

               Einde juni gaat onze groep een bezoek brengen aan KMSKA te Antwerpen. Dit gebouw heeft een volledig herstel van enkele jaren achter de rug. Het werd ondertussen door een koninklijk bezoek vereerd. Uiteraard moeten we kennisnemen van het vernieuwde geheel met de tentoongestelde schilderijen inbegrepen. Nadien wordt er in het centrum van een maaltijd genoten met aansluitend een vrije shopnamiddag.     


De voorzitter.