WOORD VAN DE VOORZITTER

Beste leden,

               De sfeerdagen van Kerstmis en Nieuwjaar zijn al een tijdje voorbij en alle attributen zijn mooi opgeborgen voor het volgende jaar. Dit jaar hebben de carnavalisten, na een pauze van drie jaar, hun hartje kunnen ophalen in de straten van Mainz, Köln, Düsseldorf, wat Duitsland betreft, Aalst, Binche, Eupen en Malmedy vanuit de Belgische zijde. Met massa’s waren ze op de afspraak. Daaruit besluit ik dat de coronaperiode, die ons zo heeft beperkt, voorbij is. Toch worden we door “Steven De Gucht” en andere specialisten tot voorzichtigheid aangemaand. Ondertussen wordt in noord Europa verder oorlog gevoerd, terwijl heel de wereld schreeuwt om vrede. Misschien hebt U het nog niet opgemerkt, maar de natuur is zich aan het manifesteren. De dagen zijn langer geworden en de zon geeft soms, op een beschermd plek, flink wat temperatuur.

               Ondertussen gaat het leven verder. Juist voor Kerstmis verloren we een trouwe sympathisant van onze vereniging “Noël DELEY”. Hij was, samen met zijn vrouw, steeds aanwezig op onze afspraken. In de moderne Sint-Franciscuskerk te Oostende werd met een grote schaar familieleden en vrienden afscheid genomen. Tijdens de plechtigheid vernemen we dat Noël een natuurvriend was en gedreven zijn tuin te bewerken met als motto “niets is beter dan verse groenten uit de tuin”.   Trouwens op zijn afscheidsprentje staat hij midden in het groen van zijn tuin, mooi zo. We waren nog niet bekomen van dit wegvallen of er wordt gemeld dat Jef VAN DE VELDE voor goed ons heeft verlaten. Juist een week later waren we met dezelfde delegatie in de Sint-Antoniuskerk te Oostende.  Deze kerk is gelegen midden het visserskwartier van de stad en is dus gewijd aan de vissers die op zee hun leven lieten. Jef, die zijn carrière grotendeels heeft doorgebracht in Doornik, was een grote fan van het Spaanse gebeuren. Jaarlijks werd het groot verlof doorgebracht in dit zonovergoten land. Hij was samen met zijn vrouw “Denise” altijd welgekomen gasten tijdens onze bijeenkomsten en reizen.

               Ondertussen is onze “Nieuwjaarsreceptie” kunnen doorgaan met 44 deelnemers. Het was voor velen onder ons een aangenaam weerzien. Met een stevige Apero en lekkere “friandise” gingen de genodigden tijdig aan de tafel. Het menu, dat door de vicevoorzitter was uitgekozen, werd door iedereen geapprecieerd. Het menu bestond uit:

MENU
Frivool soepje bloemkoolroosjes, saffraan room, kervelplukjes
*****
Duo van Zeewolf en zalmfilet,
Pouilly-Fumé sausje verfijnd met saffraandraadjes
*****
Chateaubriand, Choronsaus, Shiitake & pastinaak, Gratin dauphinois
*****
Dame Blanche de luxe “New Style”
Mokka met versnaperingen

               Via deze weg wens ik de organisatoren, Armand en zijn ploeg, te danken voor de puike organisatie.

               Een paar weken geleden werd de jaarlijkse Algemene Vergadering gehouden. De voorzitter wenst iedereen welkom en zie een stijgende belangstelling bij de dames. Maar we hadden een breder publiek verwacht. Na een klein intermezzo over de coronaperiode, stelt de voorzitter dat we mogelijk zonder problemen onze programma’s kunnen afwerken. Voor de Algemene Vergadering gaan we hetzelfde stramien volgen zoals de vorige jaren. We beginnen met het personeelsbestand gegeven door Hans. Aansluitend geeft de secretaris het aantal activiteiten met hun deelnemers. Hij merkt op dat de aanwezigheid steeds bergaf gaat, te wijten aan de leeftijd en het niet verwerven van jonge elementen. De penningmeester geeft onze financiële situatie die aansluitend leidde tot het geven van kwijting aan de penningmeester en het bestuursorgaan.  Tot slot wordt door de voorzitter het jaarprogramma gegeven. Hij wordt hier bijgestaan door de vicevoorzitter voor de speciale activiteiten en reizen.

                In zijn slotrede geeft de voorzitter de veranderingen aan in het bestuursorgaan. Johan, onze secretaris, heeft te kennen gegeven te stoppen met het secretariaat en zich in te zetten voor andere functies in het bestuur.
Zijn opvolger is Jean Luc, die we veel succes toewensen in zijn nieuwe job.

               De vergadering wordt besloten door een causerie gegeven door dokter Jan Martens. Een welgekomen Apero besluit het gesproken gedeelte van de dag. Vervolgens gaat het gezelschap naar het restaurant om te genieten van een heerlijke maaltijd.

                Ik wens Jean Pierre te danken voor de puike organisatie van deze dag.  

               


De voorzitter.